Menu
Menu

Mammacare

WIJ BLIJVEN OP AFSPRAAK GEOPEND VOOR MAMMACARE! 

BEL 0528 230600 of mail: info@hendriksenlingerie.nl 

In onze afdeling mammacare houden we ons bezig met herstel van de symmetrie (of: gelijke vormen) bij ongelijke borsten. Meestal ontstaat de ongelijkheid na een borstoperatie of borstamputatie. Soms is er aangeboren ongelijkheid. In bijna alle gevallen kunnen wij een passende oplossing vinden om de symmetrie van het lichaam te herstellen.

Wij hebben hiervoor een groot assortiment van uitwendige borstprotheses. Deze worden geplaatst in een bh met een zgn. cupafsluiter. De prothese blijft daardoor op de goede plaats zitten.

Hoe werkt het?

Wij nemen alle tijd om je van een goed advies te voorzien. Daarbij houden we rekening met wat belangrijk voor je is.

We vragen je naar je lichamelijke situatie, werk en vrijetijdsbesteding. We houden daar rekening mee bij ons advies voor een prothese. Het is belangrijk dat de prothese in een goed passende bh wordt geplaatst en daarom beginnen we met je op te meten. Samen met jou zoeken we dan eerst een goede bh. Hebben we die gevonden, dan kunnen we protheses gaan passen. We kijken naar vorm, breedte en bolling van de borst. Het is handig om een gestreept t-shirt mee te nemen zodat je zelf ook goed kan zien of de symmetrie herstelt. Soms hebben we de juiste prothese of bh niet op voorraad en moeten we bestellen. Dat duurt ongeveer 2-3 werkdagen.

Protheses

Borstprotheses worden gemaakt van hoogwaardige siliconen. Dit is een veelzijdig, huid- en lichaamsvriendelijk materiaal, dat het vrouwelijk borstweefsel het meest natuurlijk nabootst. Het voelt zacht aan, is vochtregulerend en neemt snel de lichaamstemperatuur aan. Ook zijn siliconen borstprotheses bestand tegen crèmes, chloor en zeewater.

De diverse modellen verschillen in bolling, vorm, gewicht, soepelheid en zachtheid. Door te passen ervaar je wat het beste bij je past. Het gaat niet alleen om de vorm maar ook om hoe het voelt.

Wij werken samen met bekende merken:

  • ANITA
  • AMOENA
  • SILIMA

Bijna altijd leveren wij direct uit voorraad.

Wel zo prettig!

De collectie bestaat uit:

  • Symmetrische en a-symmetrische protheses
  • Deelprotheses: 'schaaltjes', vaak na een borstsparende operatie of aangeboren ongelijkheid
  • Zwem- en sportprotheses
  • Tijdelijke protheses en gebreide protheses ( ‘tricot tieten’)
  • Contactprotheses ('plakprotheses')

Contactprotheses zijn niet geschikt voor direct na een borstoperatie omdat de huid daarvoor dan nog te gevoelig is.

 

LINGERIE EN BADMODE

Wij hebben een ruime collectie protheselingerie en badmode. Kenmerkend is dat zowel lingerie als badmode ingenaaide cupafsluiters hebben, waar de prothese in past. Zo blijft deze altijd mooi op z’n plek. Dat geeft een veilig gevoel.

Elk seizoen hebben we een nieuwe collectie lingerie in de nieuwste modekleuren. Daarnaast is er een basisassortiment in gangbare kleuren. De lingerie is mooi afgewerkt met zachte onderband en schouderbanden.

Het hele jaar door hebben we badpakken, zwempakken, tankini's en bikini's die geschikt zijn voor protheses.

Je bent altijd welkom om vrijblijvend een kijkje te nemen en te passen. Je kunt gewoon tijdens openingsuren langskomen. Wil je zeker weten dat er een mammacare-adviseur aanwezig is, bel dan van te voren even. Zodat je ook verzekerd bent van goed advies!

Protheselingerie hebben we van AnitaAmoenaSilima en Chantelle; prothesebadmode van Sunflair, Tweka, Anita, Amoena, Sunmarin en Silima.

​Afspraak maken

Om zeker te weten dat we voldoende tijd voor je vrijmaken, vragen we je om een afspraak te maken. Dit kan telefonisch (0528 230600), via het contactformulier op de site of loop gewoon bij ons binnen. We streven ernaar een afspraak te plannen op een tijdstip dat het jou goed uitkomt. In gevallen dat je om gezondheidsredenen niet naar de winkel kunt komen, dan kunnen we ook een huisbezoek afspreken.

Als je iemand mee wilt nemen (partner, zus, dochter, moeder, vriendin of wie dan ook), dan is dat prima. Je krijgt immers best veel informatie tegelijk en dan is het prettig dat er iemand meeluistert.

Kwaliteit en zorgverlening

Onze mammacareafdeling wordt jaarlijks getoetst volgens de kwaliteitseisen van de SEMH.

Ons kwaliteitscertificaat zorgt ervoor dat wij met alle zorgverzekeraars afspraken hebben. Wij declareren een geleverde borstprothese rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. De borstprothese wordt vergoed uit de basisverzekering. Het kan zijn dat je later een factuur krijgt in verband met het verplichte eigen risico. Sommige zorgverzekeraars vergoeden protheselingerie of zwemprotheses uit de aanvullende verzekering. Dit kun je navragen bij je zorgverzekeraar.

Leontine van der Bruggen en Janny Schenkel zijn gediplomeerd mammacare-adviseur. Zij hebben een vakopleiding gedaan en volgen regelmatig bijscholingen. Zo zijn zij altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Nazorg, garantie & klachten

Een paar weken nadat je je prothese hebt gekregen, bellen we  om te vragen hoe het gaat. Natuurlijk kun je zelf ook altijd contact opnemen als je vragen hebt.

Wij geven bij alle protheses een onderhoudsadvies. Bij normaal gebruik en onderhoud gaat een prothese minimaal 2 jaar mee. Als er eerder een defect ontstaat, dan nemen we contact op met de leverancier. Als er sprake is van een productiefout, dan geldt normale garantie.

Als je niet tevreden bent over onze dienstverlening, dan kun je een klacht indienen. Wij zijn aangesloten bij de klachtenregeling van de BVBL.