Mammacare (protheses)

MAAK VOOR INFORMATIE OVER OF HET AANMETEN VAN PROTHESES EEN AFSPRAAK!
HOOGEVEEN, Hoofdstraat 158 EN  ASSEN, Zoom 18
Bel 0528 230600 of mail: info@hendriksenlingerie.nl voor een afspraak.
 

Wat is mammacare?

Onze mammacare-adviseurs houden zich bezig met het herstellen van de symmetrie en verbetering van het silhouet bij ongelijke borsten. Meestal ontstaat de ongelijkheid na een borstoperatie of borstamputatie. Soms is er aangeboren ongelijkheid. Bijna altijd kunnen wij een passende oplossing vinden om de symmetrie te herstellen.

Wij doen dit met behulp van uitwendige borstprotheses. Die zijn er in heel veel modellen en maten en verschillen ook in gewicht. Een prothese wordt geplaatst in een bh met een zgn. cupafsluiter. De prothese blijft daardoor onzichtbaar op de goede plaats zitten. Als de keuze valt op een bh zonder cupafsluiter, dan kan die alsnog worden ingezet.

Hoe werkt het?

Wij nemen alle tijd om je van een goed advies te voorzien. Daarbij houden we rekening met wat belangrijk voor je is, zoals je lichamelijke situatie, werk en vrijetijdsbesteding. Omdat het draagcomfort van de prothese grotendeels wordt bepaald door de beha, beginnen we daarmee. Na het opmeten zoeken we in onze ruime en modieuze collectie een goedpassende bh. Daarna gaan we protheses passen. We kijken naar vorm, breedte en bolling van de borst. Als je een gestreept t-shirt meeneemt, kun je zelf ook goed het effect zien. Soms hebben we de juiste prothese of bh niet op voorraad en moeten we bestellen. Dat duurt ongeveer 2-3 werkdagen.

Protheses

Borstprotheses worden gemaakt van hoogwaardige siliconen. Dit is een veelzijdig, huid- en lichaamsvriendelijk materiaal, dat het vrouwelijk borstweefsel het meest natuurlijk nabootst. Het voelt zacht aan, is vochtregulerend en neemt snel de lichaamstemperatuur aan. Ook zijn siliconen borstprotheses bestand tegen crèmes, chloor en zeewater.

De diverse modellen verschillen in bolling, vorm, gewicht, soepelheid en zachtheid. Door te passen ervaar je wat het beste bij je past. Het gaat niet alleen om de vorm maar ook om hoe het voelt.

Wij werken samen met bekende merken:

  • ANITA
  • AMOENA
  • SILIMA

De collectie bestaat uit:

  • Symmetrische en a-symmetrische protheses
  • Deelprotheses: 'schaaltjes', vaak na een borstsparende operatie of aangeboren ongelijkheid
  • Zwem- en sportprotheses
  • Tijdelijke protheses en gebreide protheses ( ‘tricot tieten’)
  • Contactprotheses ('plakprotheses')

Contactprotheses zijn niet geschikt voor direct na een borstoperatie omdat de huid daarvoor dan nog te gevoelig is.

Daarnaast zijn wij pas- en verkooppunt voor ProudBreast, de heerlijk zachte en lichte Qups met de unieke vorm. Kijk voor meer informatie op https://www.proudbreast.com

 

LINGERIE, BADMODE & LOUNGE

Wij hebben een ruime en modieuze collectie protheselingerie en badmode met elk seizoen nieuwe kleuren en modellen. Kenmerkend is dat zowel lingerie als badmode ingenaaide cupafsluiters hebben, waar de prothese in past. Zo blijft deze altijd mooi op z’n plek. Dat geeft een veilig gevoel. Protheselingerie is mooi maar ook zacht en comfortabel. Vaak is er een wat breder schouderbandje en is de bh aan de voorzijde wat hoger. Je kunt het decolleté eventueel verfraaien met een losse stretch top van kant die je over de bh draagt.

Een enkele keer moeten we iets veranderen aan de lingerie. Bijvoorbeeld het inzetten van een cupafsluiter of elastisch kant plaatsen in het decolleté. Dit doen we zelf tegen een kleine vergoeding. Veranderingen aan badkleding kun je via ons regelen maar laten we uitvoeren door een kleermaker.

Het hele jaar door hebben we badpakken, zwempakken, tankini's en bikini's die geschikt zijn voor protheses. Daarnaast hebben we tops en hemdjes waarin je je prothese(s) onzichtbaar kunt dragen. 

Je bent altijd welkom om in de winkel in Hoogeveen vrijblijvend een kijkje te nemen en te passen. Je kunt gewoon tijdens openingsuren langskomen. Wil je zeker weten dat er een mammacare-adviseur aanwezig is, bel dan van te voren even. In Assen zijn we uitsluitend op afspraak beschikbaar.

Protheselingerie hebben we van AnitaAmoena en Silima. Prothesebadmode van Sunflair, Tweka, Anita, Amoena, Sunmarin en Silima. 

​Afspraak maken

Het aanmeten van protheses is vakwerk en we vinden het belangrijk dat we daarvoor voldoende tijd reserveren. We werken daarom op onze beide locaties op afspraak.

Zowel voor de locatie Assen als Hoogeveen, kun je bellen naar (0528) 230600. Je kunt ook het contactformulier van de website invullen of mailen naar info@hendriksenlingerie.nl. Als je om gezondheidsredenen niet naar onze locaties kunt komen, dan is het mogelijk dat we een huisbezoek inplannen.

Het is een goed idee om iemand mee te nemen (partner, zus, dochter, moeder, vriendin of wie dan ook). Je krijgt immers best veel informatie tegelijk en dan is het prettig dat er iemand meeluistert. Bovendien is het ook leuk om samen lingerie uit te zoeken!

Hoek

 

 

Kwaliteit en zorgverlening

Onze mammacareafdeling wordt jaarlijks getoetst volgens de kwaliteitseisen van de SEMH.

Ons kwaliteitscertificaat zorgt ervoor dat wij met alle zorgverzekeraars afspraken hebben. Wij declareren een geleverde borstprothese rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. De borstprothese wordt vergoed uit de basisverzekering. Het kan zijn dat je later een factuur krijgt in verband met het verplichte eigen risico. Sommige zorgverzekeraars vergoeden protheselingerie of zwemprotheses uit de aanvullende verzekering. Dit kun je navragen bij je zorgverzekeraar.

Leontine van der Bruggen en Janny Schenkel zijn gediplomeerd mammacare-adviseur. Zij hebben een vakopleiding gedaan en volgen regelmatig bijscholingen. Zo zijn zij altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Nazorg, garantie & klachten

Een paar weken nadat je je prothese hebt gekregen, bellen we  om te vragen hoe het gaat. Natuurlijk kun je zelf ook altijd contact opnemen als je vragen hebt.

Wij geven bij alle protheses een onderhoudsadvies. Bij normaal gebruik en onderhoud gaat een prothese minimaal 2 jaar mee. Als er eerder een defect ontstaat, dan nemen we contact op met de leverancier. Als er sprake is van een productiefout, dan geldt normale garantie. 

Het kan zijn dat in de tijd dat je de prothese gebruikt, je gewicht verandert. Als daardoor een zichtbaar verschil tussen je borsten ontstaat, adviseren we je om een tussentijdse afspraak te maken.

Als je niet tevreden bent over onze dienstverlening, dan vinden we het prettig als je dat eerst met ons bespreekt. Wij kunnen dan zoeken naar een oplossing en onze kwaliteit verbeteren. Als we er samen niet uitkomen, dan kun je een klacht indienen via www.erisietsmisgegaan.nl.

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging NVMCZ.

Assen praktijkruimte