Alweer op pad met bestellingen in coronatijd

Lockdown - alles went? Of toch niet?

Sinds 15 december 2020 zijn we in lockdown. De tweede van 2020. Anders dan in maart 2020 zijn we nu best druk aan het werk.

Want we hebben nu onze eigen webshop www.hendriksenlingerie.nl. Bijna onze hele collectie staat erin. Dat was nog hard werken en we zijn er apetrots op. Het resultaat mag er zijn!

We merken dat onze klanten online bestellingen doen of voor advies bellen - dat laatste vinden we erg prettig want dan hebben we even persoonlijk contact en kunnen we goed adviseren. 

En verder hebben we de lockdown gebruikt om de winkel op te ruimen, schoon te maken, hier en daar de verfkwast te gebruiken en de opruiming voor te bereiden. Ook hebben we de dossiers van onze mammacare-cliënten ingescand. Zo'n klus die er eigenlijk al lang lag en waar we nu tijd voor hadden.

Omdat gek genoeg het ophalen van bestellingen bij de winkel niet is toegestaan, heb Ikzelf veel kilometers gemaakt om bestellingen rond te brengen. Maar ook om persoonlijke passessies bij klanten thuis te doen. Voor de afwisseling ook wel eens leuk, ik heb de omgeving van Hoogeveen weer heel anders beleefd en veel mensen blij kunnen maken.

Maar hoe fijn was het geweest als wij nu, na vijf weken lockdown, deze week weer open hadden mogen gaan. Om jullie allemaal weer te mogen ontvangen, vol trots onze mooie collectie te kunnen laten zien, jullie te adviseren, te helpen om in de opruiming nét die ene goede maat te vinden, gezellig een praatje te maken en een kop koffie te schenken, een luisterend oor te zijn en ook gewoon als team fijn aan het werk te zijn. Maar helaas.... in ieder geval tot 9 februari moeten wij nog gesloten blijven. 

Zo maar twee maanden dicht, twee maanden geen omzet, een hele seizoensopruiming die in het water valt - daar helpt geen steunpakket van de overheid aan. Want het lijkt allemaal wel leuk, die regelingen, maar in de praktijk valt het nogal tegen. Wij hopen dan ook van harte dat het paardenmiddel van de avondklok het aantal besmettingen omlaag brengt, dat er bij het vaccineren wat meer tempo wordt gemaakt en dat we hoe dan ook onze klanten weer mogen ontvangen! Alle zelfstandige ondernemers hebben geïnvesteerd in coronamaatregelen, je kunt bij ons gemakkelijk afstand houden en veilig winkelen. En hoewel we onze collega's het beste gunnen, is het toch raar dat bloemisten en slijterijen meer essentieel zijn dan lingeriewinkels.... je zal maar naar het ziekenhuis moeten en ondergoed of nachtmode nodig hebben. Of voor al dat thuiswerken een comfortabele beha. Of voor je zwangere borsten goede ondersteuning en na de bevalling een handige voedingsbh. Wij vinden onszelf best essentieel.

Als ondernemer ben je een doener, je wilt aan de slag voor je klanten, je houdt van de reuring overdag. De lockdown heeft dat veranderd, de winkel is stil. We zijn er wel maar het is anders. En nee, die lockdown went niet. Gelukkig maar want des te gemotiveerder zijn we om straks weer echt aan de slag te gaan. En in de tussentijd: bel ons, mail ons, stuur een PB via Facebook of Instagram maar bovenal: steun ons (en andere lokale ondernemers) nu zodat we elkaar straks weer kunnen ontmoeten! 

Janny

Terug naar blog

Reactie plaatsen