Een nieuwe lente....

Alsof er geen corona is waardoor een groot deel van het leven vrijwel stilstaat, gaan de seizoenen gewoon door. Na kou, sneeuw en regen merk je toch elke dag dat de lente eraan komt. 's Ochtends is het al vroeg licht en ook de zonsondergang schuift elke dag wat op. Heerlijk!

In onze winkel merken we dit ook. Maar dan aan heel andere dingen. Door de lockdown hebben we nog vrij veel opruimingscollectie. Daar willen we wel vanaf. Maar we zijn ook heel erg toe aan nieuwe collectie. Die warme pyjama's mogen nu wel het magazijn in, de fluffy huispakken lijken nu totaal misplaatst en op de donkere kleuren zijn we ook wel uitgekeken.

De lockdown heeft enorme gevolgen in de modebranche. Als klanten niet in winkels kopen, hebben winkeliers geen geld om nieuwe collectie in te kopen. En als ondernemers geen nieuwe  collectie kopen, zullen de fabrikanten van merken hun collecties en voorraden gaan verkleinen. En hebben de naaiateliers en stoffenproducenten geen werk meer. Het is als een trein die op een stootblok stuit en waarvan alle wagons in elkaar schuiven. Hoe krijg je die weer op gang?

Nou, eigenlijk net zo als dat-ie stopt: het begint ermee dat mensen weer spullen gaan kopen en daarmee de winkelier van middelen voorziet om nieuwe collectie te kopen. Zodat ook de fabrikant de productie weer op kan starten. En de naaiateliers en stoffenproducenten ook weer aan de slag kunnen. Dat kost tijd. En gaat niet in een vloeiende beweging. Sommige artikelen zijn daarom tijdelijk niet leverbaar. 

Gelukkig hebben onze leveranciers er vertrouwen in dat die trein weer op gang komt. En krijgen wij nu nieuwe collectie binnen. Mooie, zachte kleuren, nieuwe modellen en frisse prints. Het is onmiskenbaar: de lente komt eraan! 

En omdat we vanaf vandaag weer meer klanten mogen ontvangen, weten we ook zeker dat het een mooie lente gaat worden! Dat we die lange donkere en duistere periode achter ons kunnen laten. Dat we onze klanten weer 'gewoon' kunnen adviseren, blij kunnen maken. Waar we dan zelf ook weer blij van worden. Voel de lente en voel je welkom in onze winkel!

 

 

Lisca Harvest

Terug naar blog

Reactie plaatsen