Borstkankercafé over compressiezorg op 4 oktober

Borstkankercafé over compressiezorg op 4 oktober

"Gaan we nog door met het Borstkankercafé?" Die vraag stelden we onszelf na de lange, lange coronaperiode. Zouden mensen met vaak een kwetsbare gezondheid het wel weer aandurven? Gaan mensen wel weer de deur uit, vroegen we ons af. Maar eigenlijk wisten we het antwoord al snel: "Natuurlijk gaan we door!". 

Deze unieke samenwerking tussen onze winkel en het Toon Hermans Huis Drenthe is te waardevol om te laten lopen. En bij elke bijeenkomst van het Borstkankercafé treffen we gasten die blij zijn met de leuke en leerzame avonden. Opgelucht omdat moeilijke dingen bespreekbaar worden gemaakt, herkenning vinden in het thema. Of gasten die gewoon luisteren en de informatie in zich opnemen. 

Op dinsdag 4 oktober is er weer een Borstkankercafé. Deze keer is het thema 'Compressiezorg'. Bij vrouwen die een behandeling voor borstkanker ondergaan, kan lymfoedeem ontstaan. Dat is vocht dat zich ophoopt en zorgt voor bijvoorbeeld dikke armen en benen. Soms al direct na de ingreep, soms pas na jaren. Dit heeft ermee te maken dat het lymfesysteem niet goed meer werkt. 

Lymfoedeem moet worden behandeld. Dit kan onder andere door goede compressiezorg. De 'steunkousen' zijn hiervan het bekendste voorbeeld. Die helpen het lichaam en het lymfestysteem om het vocht rond te blijven pompen. Maar er zijn ook tal van andere mogelijkheden voor compressiezorg, vooral ook voor het bovenlijf. 

Kirsten Schokker is consulente bij de firma Thuasne, een bekende leverancier van compressiehulpmiddelen. Maar ook leveren zij uitwendige borstprotheses. Kirsten zal uitleggen wat oedeem is en hoe het ontstaat. En daarna de mogelijkheden van compressiezorg laten zien. 

Net als altijd is het Borstkankercafé gratis toegankelijk. We beginnen om 19.30 uur. Locatie: Het Klooster, Brinkstraat 5 in Hoogeveen. Graag vooraf aanmelden via (0528) 230600 of info@thhd.nl. Tot ziens!

Terug naar blog

Reactie plaatsen